Julio Iglesias: România este o ţară minunată, în care am simţit afecţiunea sinceră a oamenilor
Data publicarii: 1 Decembrie 2010
Vizualizari: 1495

Julio Iglesias consideră că România este o "ţară minunată", în care s-a simţit mereu "acasă", potrivit unei scrisori adresate de artistul spaniol organizatorilor Galei Internaţionale a Celebrităţilor-Spania 2010, un eveniment organizat pe 3 decembrie, la Madrid.
 Julio Iglesias va primi Trofeul Celebrităţii pe 3 decembrie, la Universitatea Complutense din Madrid, în cadrul evenimentului "Gala Internaţională a Celebritatilor - Spania 2010", organizat de Universitatea Complutense din Madrid, cu sprijinul Departamentului Românilor de Pretutindeni - Guvernul României şi TVR Internaţional, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Potrivit comunicatului, Julio Iglesias îşi arată recunoştinţa faţă de români într-o scrisoare oficială adresată organizatorilor şi juriului Galei Internaţionale a Celebrităţilor - Spania 2010.

"Mă simt onorat şi profund recunoscător pentru Trofeul Celebrităţii, pe care îl voi primi din partea României. Legătura mea de prietenie şi dragoste cu românii a început în anul 1969, când, datorită iubitului meu prieten Valeriu Lazarov, am participat la Festivalul «Cerbul de Aur», la Braşov, de unde păstrez frumoase amintiri. Am avut norocul să colaborez mulţi ani cu Valeriu, în Spania, şi am învăţat atâtea lucruri de la el. Astăzi, ne lipseşte tuturor, nu numai pentru că a fost un geniu al televiziunii, ci şi pentru că, înainte de toate, a fost un mare om, nespus de generos, şi un foarte bun prieten. De fiecare dată când m-am întors în România - în 1999, 2007 şi 2008 - am simţit afecţiunea sinceră a oamenilor, am descoperit o ţară minunată în turneele pe care le-am făcut şi mai presus de orice, m-am simţit acasă. Pentru toate acestea, vreau să profit de această ocazie ca să le mulţumesc din inimă românilor", se arată în scrisoarea adresată de Julio Iglesias către Octavian Bellu, Cristian Ţopescu şi Mihaela Şerban.

Filosoful contemporan spaniol, Fernando Savater - o altă personalitate care va primi Trofeul Celebrităţii în cadrul galei din 3 decembrie - îi dedică distincţia filosofului român Emil Cioran.

"Ţin să aduc sincere mulţumiri pentru această onoare care mi se face. De fapt, întâlnirea mea cu Cioran şi difuzarea gândirii lui Cioran m-a îmbogăţit pe mine mai mult decât pe ceilalţi. Adevăratul premiu şi stimulul decisiv pentru dezvoltarea mea intelectuală a fost întâlnirea cu opera marelui filosof român şi apoi cu Cioran personal, cu care am fost prieten peste 20 de ani. El niciodată nu a vrut să fie maestru, dar a fost pentru mine şi cred că prin intermediul traducerilor pe care le-am făcut operelor sale, a fost un maestru pentru milioane de persoane care vorbesc limba spaniolă. Din acest motiv, acest trofeu este deosebit de generos, fiindcă mă recompensează pe mine, care am fost recompensat de marele scriitor şi gânditor român. Acum, că suntem aproape de comemorarea centenarului său, mă simt deosebit de emoţionat să îmi amintesc de el. Deşi nu îi este necesar, este el cel care merită acest trofeu. I-l dedic din inimă şi vă transmit dumneavoastră sincerele mele mulţumiri", se arată într-o scrisoare transmisă de Fernando Savater lui Cristian Ţopescu.

Invitatul de onoare al Galei Internaţionale a Celebrităţilor - Spania 2010 va fi Don Leandro Alfonso de Bórbon Ruiz, unchiul regelui Juan Carlos al II-lea al Spaniei. Şi el va primi un Trofeu al Celebrităţii în cadrul evenimentului.

"Mulţumesc României pentru trofeul pe care mi-l va acorda. Trebuie să recunosc că această distincţie este specială pentru mine, datorită relaţiei excepţionale pe care o am cu grupul de artişti români de la Madrid. Acest trofeu, care îmi este acordat la scurt timp după ce artistul Romeo Niram a oferit un tablou nepotului meu, prinţul Felipe de Asturias, întăreşte relaţiile dintre România şi Spania şi face ca artiştii români să fie cât mai apreciaţi în Spania", a declarat Don Leandro de Bórbon Ruiz.

Printre cei care vor mai primi Trofeul Celebrităţii în cadrul Galei Internaţionale a Celebrităţilor-Spania 2010 se numără portarul naţionalei Spaniei, Iker Casillas, dar şi Gheorghe Hagi, Gheorghe Craioveanu, Nicu Covaci, Costel Busuioc, artistul plastic Romeo Niram, scriitorul Fabianni Belemuski, artistul plastic Bogdan Ater, ambasadorul Romaniei la Madrid, Maria Ligor, şi consulul României la Madrid, Petre Constantin. Totodată, un premiu special, postmortem, va fi acordat producătorului de televiziune Valeriu Lazarov.
 


Adauga comentariu

Nume:


Email:Comentariu

Cod securitate


În interviul din noul numãr al ghidului Pro TV Magazin, Mihaela Radulescu povesteste despre cum se mentine o relatie la distanta: "E tot o iubire… Doar are alte reguli, alte intensitati, alte doruri si... probabil mult mai multe sanse sa tina". Întrebata care este secretul prin care rezista relatia la distanta, Mihaela spune cu pasiune: "Iubirea e mereu o taina pentru cei din afara ei si o lumina minunata pentru cei care o traiesc".
 Vedeta recunoaste ca nimic nu a fost complicat niciodatã în ceea ce priveste relatia ei: "Pe terenul nostru se joaca diferit, dupã niste reguli facute de noi si, în general,fara public spectator".
 Mihaela Radulescu afirma în materialul din Pro TV Magazin ca este posibil sa se întoarca pe micul ecran cu o editie speciala în martie, spunând ca aceasta este "specialitatea" ei în ultima vreme.

Scriitorul Rowan Somerville a fost recompensat cu premiul pentru cea mai proasta scena de sex din literatura pe 2010, cu un pasaj din romanul "The Shape of Her", informeaza bbc.co.uk.
 Romanul "The Shape of Her", al doilea din cariera scriitorului Rowan Somerville, contine fraza urmatoare: "Degetele ei au eliberat parul lui, care a cazut si s-a rasucit pe abdomenul ei ca un peste care sare din apa".

În discursul de acceptare a acestui premiu insolit, scriitorul a declarat: "Nimic nu e mai britanic ca sexul prost, asadar, în numele întregului popor, va multumesc".

Brad Pitt, Ben Stiller si Tina Fey pasesc pe covorul rosu la premiera filmului de animatie Megamind de la New York, unde Pitt povesteste ca, de cand a devenit tata, are alte criterii de selectie a rolurilor. In plus, actorul glumeste despre personajul sau si spune ca acesta seamana mai degraba cu George Clooney, decat cu el. Filmul a intrat direct pe locul intai la box office, ceea ce este inca un motiv de satisfactie pentru Ben Stiller, care este si producator executiv.

Fetita de 3 ani dependenta de alcool si tigari!

 Un caz socant: o fetita in varsta de doar 3 ani din Huizhou, China, este dependenta de alcool si de tutun. Mama copilului sustine ca a gasit-o la un moment dat fumand pe ascuns in toaleta. Aparent, micuta rezista foarte bine si la bautura, putand bea 3 sticle de bere pe zi fara nicio problema.Copilul a fost implicat recent intr-un accident auto care i-a provocat rani la cap. In urma traumatismelor craniene fetita a inceput sa se comporte ciudat. Doctorii care au tratat-o in urma accidentului sustin la randul lor ipoteza ca fetita ar fi suferit o schimbare a personalitatii ca urmare a ranilor suferite la cap in urma accidentului auto.

 

 

Rusia organizeaza CM 2018. Presedintele Joseph Blatter a anuntat pentru prima oara in istorie in aceeasi zi numele tarilor organizatoare a doua editii consecutive ale Campionatului Mondial. Astfel, FIFA a decis ca Rusia sa primeasca turneul din 2018, invingand candidaturile Olanda/Belgia, Spania/Portugalia si Anglia. Pentru competitia din 2022, FIFA a stabilit ca punct de desfasurare Qatarul, in detrimentul Australiei, SUA, Japoniei si Coreei de Sud.